AKTIVITETSKALENDER

for

Egtved kommunes

Musikskoles

Harmonikaafdeling

2002 – 05.

 

Uge 27.

”Brumbassernes” første orkesterrejse – til Westendorf  i Østrig.

Efter 4 års sammenspil i harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” var tiden inde til den første orkesterrejse. Forældrene Margit Mathiesen og Anders Poulsen stod for kontakten til rejseselskabet ”Trip Tour”, som 2 år tidligere har været det formidlende rejseselskab for harmonikaorkesteret ”Spirerne”. Denne destination er særdeles velegnet til børn i denne aldersgruppe – vi har hotellet, for os selv, der er god udenomsplads, der er tæt til alle underholdningsstederne og byen har en meget fin størrelse . Desuden er der tæt til mange gode naturoplevelser, som vore orkesterture også altid indeholder,

En stopfyldt bus med 50 personer  - ”Brumbasser”, forældre, søskende og et par bedsteforældre -drog fra Egtved lørdag morgen.

Der var arrangeret 4 koncerter: En på et plejehjem( udendørs) En  i Alpenrosensaal( stort flot forsamlingshus), hvor orkestret spillede til Gästeehrung. Det blev en virkelig flot koncert bl.a. pga. den usædvanlig gode akustik. En koncert på Hotel Post. Det blev så den bedste musikalske  oplevelse. Hotelhaven var helt fyldt med gæster, som var meget lydhøre. Endelig spillede vi en friluftskoncert i byens Musikpavillon. Her indkasserede orkesteret godt 500 kr fra de lyttende gæster.

En absolut vellykket orkesterrejse.

 

 

Tirsdag, den 9. juli.

”Brumbasserne” spiller til Hanne Kristensens forældres sølvbryllup. Vi havde forlods aftenen forinden indøvet de traditionelle salmer/ sange flerstemmigt. Orkesterert spillede nogle underholdningsnumre under kaffen.

 Fredag, den 2. august.

Harmonikaorkesteret ”Spirerne” spiller til Jacob Hansens` forældres sølvbryllup i Vingstedcentret.

Da vi allerede havde pakket paukerne til københavnerturen anvendte vi også dem ved arrangemen-tet. Det blev en flot koncert, fordi lyd- og pladsforholdene var virkelig gode.

Lørdag, den 3. august, søndag den 4. august

Harmonikaorkesteret ”Spirerne” spiller i ”Humlebækcentret” fra kl. 11.00 – 13.00. Vejret var ikke  helt fint; men der var mulighed for at spille under parasoller. Det blev en usædvanlig god oplevelse for orkesteret, idet rigtig mange reagerede særdeles positivt på musikken. En enkelt tilskuer gav 200 kr en anden 100 kr. Udover de 3000 kr orkesteret fik for arrangementet, var der også  en hel kasse sodavand

Orkesteret overnattede på Lyngby – Tårbæk vandrehjem sammen med forældrene.

Dagen efter skulle ”Spirerne” spille på ”Bakken”. Her var der ikke noget honorar. Derimod fik hver enkelt orkestermedlem 15 turbilletter til at bruge  til forlystelserne lørdag aften.

Der skulle spilles 2 koncerter – kl. 15.30 og kl. 17.30. Naturligvis havde vi valgt de større flotte stykker og det kombineret med en særdeles dygtig og engageret lydmand bevirkede, at vi fik 2 rigtig gode koncerter. Der var pænt med tilskuere. Vi fik at vide, at det var velbesøgt. Om formid-dagen havde gruppen været på Christiania.

Meget god fællesoplevelse for børnene og deres forældre.

Forældrerådet havde lejet en bus til formålet og stod i øvrigt for den praktiske gennemførelse af weekenden.

 

Søndag, den 11. august kl. 15.00 – 15.45

”Spirerne” spiller til Maria Bergs farmors 90-års fødselsdag på Gravens Kro.

 

Tirsdag, den 13. august, kl. 15.00 – 15.45

Nina Lomholt Andersen, Rasmus Kristensen , Dennis Kempf og undertegnede underholder i Vingstedcentret i forbindelse med ”Ældre hjælper ældre” – arrangementet. Det blev en virkelig god oplevelse for den lille gruppe. Bl.a. skal nævnes at publikum takkede af med stående klapsalver. 

Fredag, den 16. august, kl. 18.30 – 21.45

”Spirerne” spiller til ”Toftlund by Night”. Vejret var særdeles godt, hvilket gav mange mennesker i gaden. Derfor blev det et rigtig godt arrangement. 

Lørdag, den 17. august kl. 11.00  - 12.00

”Spirerne” er inviteret til at spille for ”Foreningen til oprettelse af en kommunal Musikskole” i Hedensted. Hensigten med vores optræden var at gøre politikere og beboere i kommunen opmærksom på, hvad man kunne drive det til, ved at få undervisning på en musikskole.

Om vores indslag har været forgæves, afslører de kommende budgetforhandlinger. 

Lørdag, den 24.august.

”Brumbasser” , søskende og forældre er forsamlede til gensynsaften hos Hanne Kristensens forældre. Der var næsten 100% opbakning bag arrangementet, der bød på fællesspisning, billedudveksling og snak om turen. En meget fornøjelig aften, hvor der allerede tales om næste orkesterrejse.  

Søndag, den 25. august, kl. 12.30 – 14.00.

”Spirerne” spiller i forbindelse med  arrangementet for internationale sportsjournalister i Vingstedcentret. 11 nationer var tilmeldt.

Da der var udsigt til regn foregik underholdningen under halvtaget foran ved den nye tilbygning. Orkesteret spillede til indmarschen og havde til lejligheden indstuderet Eurovisionsmelodien, som blev afsunget/ afspillet umiddelbart efter den officielle åbningstale. Det fremkaldte taktfaste klapsalver.

I øvrigt var der stor opmærksomhed om orkesterets spil. Særlig WDR var meget begejstrede. En af medarbejderne lovede at sende noder til orkesteret , mens chefen ville sende os billeder, som han tog virkelig mange af. Det er muligt, at der bliver etableret en kontakt til et harmonikaorkster i Mainz, således at ”Spirernes” næste orkesterrejse går over Mainz.

En meget god oplevelse for orkesteret.  

Weekenden 30. august – 1. september

Denne weekend stod i Lundeborgtræffets tegn. Alle vore 3 harmonikaorkestre deltog i træffet – og det med stor succes. I år var der ca. 600 aktive musikudøvere fra hele landet på scenen i løbet af weekenden.
Mellem 115- 120 harmonikaspillere, søskende og forældre deltog fra Egtved. Vore orkestre var på fredag aften og lørdag eftermiddag. Særlig lørdag eftermiddag gik det forrygende godt for alle 3 orkestre. Publikum kvitterede ved 2 af vore 3 indslag med stående klapsalver. Der var en fantastisk god stemning , som udmundede i meget ros uden for teltet efter optræden.

Trækfuglene, som i år optrådte for første gang var en anelse euforiske.

Egtved har en følelse af at nyde særstatus ved træffet – måske fordi det drejer sig om børn/unge.

En årligt tilbagevendende tradition, som både børn og forældre ser frem til..  

Søndag, den 1. september, kl. 15.30-16.30

”Brumbasserne” underholder ved børnehaven ”Tusindfryd”s 10-års jubilæum. 3 af orkesterets medlemmer var blandt de allerførste børn, der var tilmeldt børnehaven. 

Tirsdag, den 17. september kl. 20.00 – 21.30

Der afholdes forældremøde i ”Spirerne” efter orkesterprøven. Dagens emne var orkesterturen til næste sommer. Turen skal gå til Østrig; men bliver udvidet til også at omfatte en tur til Mainz i Tyskland. Da orkesteret tidligere spillede i forbindelse med de internationale sportsjournalisters møde i Vingsted Centret i august måned, blev der etableret en kontakt til WDR . Denne kontakt prøver vi hermed at bygge videre på.. 

Lørdag, den 21. september, kl. 13- 13.45

Harmonikaorkesteret ”Spirerne” spiller til Ok-tank indvielse i Rundkørslen ved Vandel.

Arrangementet var aftalt til at finde sted udendørs, men da blæsten efter 3 numre blev for voldsom, flyttede vi indendørs til den sidste del af underholdningen.  

Lørdag, den 28. september

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” deltager i Vejle Harmonikaklubs 15 års jubilæum. Orkesteret var det eneste deltagende børneorkester og i øvrigt det eneste jyske orkester sammen med Vejleklubben. Ellers deltog orkester fra Slesvig, kendt duo fra Ærø og en duo fra Odense og en solist fra Jyderup.  

Lørdag, den 5. oktober

Harmonikaorkesteret ” Trækfuglene” spiller til bryllup i Almindeforsamlingshus.Orkesteret spillede mens gæsterne ankom. Både brudepar og gæster reagerede særdeles positivt på indslaget.  

 

Fredag den 18.oktober – ”Coupe Mondiale ” i København

Harmonikaorkesteret ”Spirerne” spiller i anledning af DHL`s 25-års jubilæum i Skt. Annæ Gymnasiums koncertsal som det eneste jyske orkester. I øvrigt var kun 3 orkestre inviteret – et fra Jylland, et fra Fyn og et fra Sjælland. Derudover var der solister og duoer fra Rusland og Sverige.

Lille Palle var konferencier.

DHL`s jubilæum blev afholdt i forbindelse med Coupe Mondiale – verdensmesterskabet i harmonika/akkordeon  for solister og kammermusik i såvel klassisk som entertainment.

Der er 53 år siden denne begivenhed sidst fandt sted i Danmark og i år var der i rekord i antal kandidater til konkurrencen ( over 100 deltagere fra 24 lande).

”Spirerne” overværede konkurrencen for juniorer i Entertainment og var i øvrigt indlogeret på samme hotel som kandidaterne. Efter DHL konkurrencen var der arrangeret jam session for de kandidater, der havde lyst. Dette overværede ”Spirerne”.

Det var en fantastisk oplevelse at høre ”Verdens Bedste”.

”Spirerne” blev på baggrund af  indsatsen i forbindelse med DHL koncerten kontaktet af en svensk harmonikaunderviser fra Stokholm – Erik Iivonen – der ønskede besøg i Stokholm af  orkesteret.

Foreløbig har vi udvekslet noder ; men der arbejdes på et besøg.

Forældre og søskende var med ”Spirerne” i København.

 

Lørdag den 19. oktober, kl.  11.00-11.45

Dagen efter DHL-koncerten havde ”Spirerne” fået et spillejob i Frederiksbergcentret. Det blev en rigtig god oplevelse – der var velvillig assistance fra Centret i forbindelse med transport af vore instrumenter og pæn tilslutning fra publikum.

En meget god afslutning på turen.

Om aftenen var der afsløring af og koncert med de vindende kandidater fra Coupe Mondiale i Den Sorte Diamant. Dette var  der 4 fra Egtved der overværede. Det var virkelig klasse !!!

 

Søndag, den 20. oktober, kl. 15.00 – 15.45

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” spiller til dobbelt fødselsdagsfest i Urup Forsamlingshus.

Det blev en virkelig god oplevelse for orkesteret  - 130 gæster takkede med stående klapsalver for indsatsen.

  

Lørdag, den 26.oktober  kl. 20.00-20.45

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” spiller til 2 gange 50- års fødselsdag i Egtved forsamlingshus.

Festen stod i 60-ernes tegn, og vi havde i orkesteret bl.a valgt musik fra den periode; men samtidig

havde vi også fået gæsterne aktiveret i et par af vore numre.

Indslaget vakte begejstring – gæsterne var meget med under hele indslaget , og sluttede af med stående klapsalver.

Et arrangement, der gav orkesteret selvtillid. 

Torsdag, den 31. oktober kl. 20.00 – 20.45

Harmonikaorkesteret ”Spirerne” underholder på Ågård Ungdomsskole. Anledningen var den, at de 5 elever fra orkesteret, som pt. går på Ungdomsskolen gerne ville vise, hvad de kan på instrumentet. F.eks vil de gerne rokke ved den traditionelle opfattelse af,  hvad harmonikamusik er. Det mener vi også lykkedes. Eleverne fra Ungdomsskolen kom efter koncerten med mange positiver reaktioner på ”Spirenes” musik. Under koncerten kom der både mange spontane klapsalver og dyb tavshed –

bl.a. under ”That`s what Friends are for”.

Et rigtig godt arrangement.  

Lørdag, den 2. november kl. 20.00 – 20.45

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder ved en 65-års fødselsdag på Sandvad Sognegård. Morten Lund Madsen havde lavet et lille sanghæfte til vores underholdning.

Det vakte glæde. 

Lokalkoncert på Nørup Skole,tirsdag den 5. november kl. 19.00 – 20.15

Spilleværkstedseleverne, begynderblokfløjterne og begynderharmonikaeleverne fra Vandel/ Nørup Bredsten  gav koncert på Nørup Skole. Der var overvældende tilslutning : ca. 160 –170 tilhørere.

Der var øvet på et fællesnummer for blokfløjter og harmonika, som tænkes genopført f.eks til Nytårsmatineen.

Lærere: Lilian Larsen, Birthe Bertelsen og Ulla Moustgård

  

Lørdag, den 9. november, kl. 20.30 . 21.15

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” spiller til Guldbryllup i Egtved Forsamlingshus. Orkesteret havde allieret sig med Frederik Kristensen på klaver, hvilket gav musikken et ekstra pift.

Fin respons fra gæsterne – stående klapsalver.  

Mandag, den 11. november, kl. 19.00 – 20.15

Begynderguitarelever fra Ødsted og Egtved, begynderharmonikaelever  fra Ødsted og fortrinsvis fortsætterklaverelever   fra Egtved afholder lokalkoncert på Ødsted Skole. Koncerten er pænt besøgt

og fik under Hanne Baungårds ledelse et godt forløb.

Lærere: Henning Larsen, Hanne Baungård og Ulla Moustgård

  

Torsdag, den 14. november kl. 19.00 – 20.30

Møde i forældreforeningen. Her mødte foreningens nyvalgte kasserer, fru Henny Simonsen. Mødets dagsorden blev fulgt, og afsluttende gik alle ned i musikskolens/forældreforeningens musik-studie for at bese lokaler samt udstyr. Her var der glædeligvis ”gang i den”, idet et lokalt band afholdt øveaften.

 

Fredag, den 15. november   kl. 20.30 – 21.15

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder ved en 40-års fødselsdag i Egtved Forsamlingshus. Da festen stod i ”country” – tegn havde orkesteret indøvet et par countrysange.

Virkelig god stemning under hele indslaget. Gæsterne kvitterede med stående taktfaste klapsalver. ”Brumbasserne” blev assisteret af Frederik Kristensen på klaver. 

Lørdag, den 16. november kl. 14.00 – 15.00

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder ved en 75-års fødselsdag på omsorgscentret i Viuf. Efter orkesterets indslag underholdt et orkestermedlem Louise Mortensen sammen med sine to søskende.    

Onsdage, den 27. november kl. 19.00 – 20.00

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” underholder ved Gigtforeningen i Vejle`s julearrangement i Handicapcentret i Vejle. Desværre overværede kun ca. 25 medlemmer arrangementet; men det var en meget spørgelysten og interesseret skare, der roste dette unge orkester. En god oplevelse for orkesteret, der blev inviteret til endnu et job.

Torsdag, den 28. november kl. 19.30 – 21.45

Forældremøde i harmonikaorkesteret ”Trækfuglene”. Aftenens hovedemne var orkesterrejse i 2004.

Barbera Nielsen, som er født og opvokset i Polen, var sammen med sin familie i efterårsferien  på ferien i det sydlige Polen. Her fik hun kontakt til formanden for Kulturinstituttet i området, som var meget interesseret i en kontakt med orkesteret. Hun undersøgte også overnatningsmuligheder – bl.a. kunne vi bo på hotel for 140 kr pr. person pr. dag med fuld pension. Familien havde mange private billeder med, som viste natur/kultur fra området. Da der hvert år i begyndelsen af juli afholdes ungdomsfestival, besluttede vi at afholde orkesterrejsen netop i denne periode.

Forældrerådet havde sørget for kage til mødet. 

 

Lørdag, den 30. november kl. 14.00 – 15.00

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” spiller til julehygge på Plejehjemmet i Toftlund.

Der var stor tilslutning til arrangementet, så pladsen blev lidt trang.

 

Søndag, den 8. december kl. 14.00-17.00

Den årlige julekomsammen for harmonikaeleverne blev igen afholdt på Nørup Skole. Der var tilmeldt godt 200 familiemedlemmer. Mange bedsteforældre og enkelte oldeforældre havde valgt at tilbringe eftermiddagen i julens tegn. I år havde vi en elev, der kunne fejre 12-års jubilæum med harmonikaen – Jesper Balle, Ø. Starup.  

Søndag, den 15. december kl. 14.15 – 17.30

Juleunderholdning i Egtved forsamlingshus.

En mangeårig tradition blev fortsat gennem to timers underholdning. Først spillede de yngste harmonika-elever efterfulgt ad det yngste orkester ”Trækfuglene”. Den sidste time blev udfyldt af små blokfløjte-begyndere, tværfløjte- , trompet- , klaver- samt trombone-elever. Repertoiret var (naturligvis) hovedsagelig julens melodier, men andet blev blandet i. Der var mange tilhørere i salen, og bemærkelsesværdigt blev der lyttet mere intenst som programmet skred frem.

Borgerforeningen trakterede med sodavand til de optrædende og en vingave til nedennævnte….

lærere: Ulla Moustgaard og Anton Stormlund.

  

Søndag, den 15. december kl. 14. 00– 16.00.

Harmonikaeleverne Peter Holm Jeppesen, Jonna Nannberg Jensen, Mie Dencker Lauridsen og Carina Albers Hansen bliver transporteret rundt i hestevogn til Egtveds butikker, hvor de spiller et par julesange hvert sted. Det har været en fast tradition i nogle år.  

 

Fredag, den 20. december: musikskolen ”går på juleferie”.

 

Onsdag, den 9. januar kl. 15.15 – 16-15

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder i Vandel Dagcenter . Det er en fast tradition, at et af vore harmonikaorkestre åbner den nye sæson. Programmet indeholdt en del fællessange.

God respons.    

Torsdag, den 23. januar kl. 19.45 – ca 21.00

Det er en tradition, at musikskolen leverer ”dinner-musik” ved kommunens store nytårsmøde for alle ansatte. I år var tilmeldt ca 600 mennesker til arrangementet, som afsluttedes med et traktement.

Musikskolelærer Ulla Moustgaard havde forberedt musikken på den måde, at ikke mindre end tre fuldbesatte orkestre: ”SPIRERNE”, ”BRUMBASSERNE” og ”TRÆKFUGLENE” deltog i et forud indstuderet program. Alt forløb perfekt. Således var det arrangeret, at orkestrene marcherede ind på forud aftalte tidspunkter. Borgmesteren takkede for indsatsen, og folk tilkendegav, at der var tilfredshed med musikken. Elev Frederik Kristensen ydede en meget stor indsats i arbejdet med at få teknikken til at fungere. Anton Stormlund deltog med skolens 1-manual Hammond-orgel. Efterfølgende var der hyggeligt samvær omkring et traktement med ”pølser og pommes frites” samt sodavand.

  

Søndag, den 26. januar kl. 14.00 – 17.00

 

*MUSIKSKOLENS  NYTÅRS-MATINÉ*

   Det er en tradition, at musikskolen og forældreforeningen i fællesskab arrangerer nytårs-matiné, hvor en række elever får lejlighed til at optræde. Arrangementet var henlagt til Egtved skoles aula, og der var fra begyndelsen ”fuld hus” af tilhørere. Programmet var alsidigt:

                 

Onsdag, den 29. januar kl. 8.30 – 9.00

Harmonikabegyndereleverne Simone, Marie og Line underholder klassekammerater i 3. klasse på Bredsten Skole. Fin respons fra klassen og klasselærer Jette Møller berettede, at lærerkollegiet - fra ledelsens side -  netop var blevet opfordret til at skabe samarbejde med byens foreninger/ klubber.

Starten på et tættere samarbejde er måske hermed startet

  

Lørdag, den 1. februar kl. 15.30 – 16.15

Harmonikaorkesteret ”Spirerne” underholder til en 50- års fødselsdagsfest i Egtved Forsamlingshus.

Frederik Kristensen fungerer som leder af orkesteret den dag. 

 

Mandag, den 3. februar kl. 19.45. – 20.15

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder ved Vennekredsens arrangement på plejehjemmet ”Egetoft”. Arrangørerne udtrykte stor tilfredshed med indsatsen og bad om lov til at invitere orkesteret igen.

 

uge 7: VINTERFERIE, musikskolen ferielukket.

 

Mandag, den 17. februar kl. 19.30 – 20.15

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” spiller til Guldbryllup på hotel Skibelund Krat. Orkesterets

indslag blev overordentlig godt modtaget – ikke mindst af det overraskede guldbrudepar. Uopfordrede, stående klapsalver, og ekstranummer og et nyt engagement blev det til.  

Torsdag, den 20 februar kl. 19.30 – 21.20

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” spillede i forbindelse med Ældresagens arrangement på ”Knudepunktet” i Vejen. Der var fyldt til bristepunktet i salen og tilstødende lokale måtte tages i anvendelse. Formanden nævnte at orkesteret kunne tiltrække næsten lige så mange tilhørere som Nis Bosdahl fra DR havde kunnet. Utrolig god stemning med masser af fællessang under hele arrangementet.Ca. 150 tilskuere.

Positiv omtale af arrangementet den 22.febr. i Vejen avisen.  

Lørdag, den 22. februar kl. 16.00 – 16.45

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” underholder ved en dobbelt 70-års fødselsdagsfest i V. Nebel Forsamlingshus. Gæsterne var så begejstrede, at der blev samlet  500 kr ind til orkesterets tur til Polen i 2004. Familien havde i forvejen betalt honorar, så det var en ”indbringende” oplevelse. 

   

Søndag, den 2. marts kl. 19.30 – 20.45

KIRKEKONCERT I ØDSTED KIRKE.

   Det er efterhånden flere år siden musikskolen sidst præsenterede sig i en kirkekoncert, men her lykkedes projektet 100%!

   Der var foregået en omfattende forberedelse til et varieret og spændende program. Der mødte da også så mange tilhørere, at kirkerummet var fyldt. Programmet omfattede:

 

   en klassisk harmonika-kvartet, der spillede J. S. Bach

   en fløjtesolist i Bach´s ”Air” akkompagneret af harmonika-ensemble

   mange trompet-indslag, hvor disse blev akkompagneret på kirkens orgel af klaver-elever

   mange rytmiske indslag med fortrinsvis solosangere

   et indslag med forsøg på at spille populære toner på kirkens orgel

 

   Det var specielt dejligt at se, at mange af vore ”gamle” nu næsten voksne elever deltog i ensemblerne. Sangeleverne havde holdt prøver i kirken hele eftermiddagen, og trompet- og klavereleverne havde holdt prøver tidligere i Bredsten kirke. Forberedelserne havde altså været mangfoldige. Glædeligvis gav alle  -  og menighedsrådet  -  efterfølgende udtryk for en ualmindelig god koncert. Vor Hanne Baungaard trakterede orglet i 2 fællessalmer.

   Lærere: Ulla Moustgaard, Hanne Baungaard, Susanne Gundal, Daniel Fibecker og Anton Stormlund.

  

Søndag, den 2. marts kl. 20.30 – 21.15

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” underholder i ”Spillemændenes aften ” i Ungdomsgården i Grindsted. Orkesterets indslag havde 2 formål : dels at lave underholdning dels at vise, at også børn trakterer harmonikaen. Publikum bakkede i den grad orkestret op – ikke mindst ved at fylde dansegulvet til 3 af numrene men også ved  af takke af med stående klapsalver.. 

 

Torsdag, den 6.marts kl. 19.00 – 20.30

Harmonikaelever, der får undervisning på Ø. Starup Skole og 2 elever fra Ødsted Skole, havde inviteret til Lokalkoncert på Øster. Starup Skole. Hver solist eller duo spillede 3 af deres bedste numre og ”Brumbasserne” sluttede koncerten af.

Knap så stort fremmøde af forældre som forventet. 

Lørdag, den 15. marts kl. 20.30 – 21.15

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” underholder ved en 40-års fødselsdag i Bølling Forsamlingshus. Underholdningen var gave og en overraskelse for fødselaren. Lydhørt publikum og god stemning. 

 

Torsdag, den 20. marts kl. 19.00 – 20.45

MUSIK-CAFÉ  på Bredsten skole:

   En del forberedelser havde fundet sted for at få en musik-café etableret; mange lærere havde tidligt meldt ud, at de var interesserede. Det BLEV en god aften, om end der ikke deltog så mange lærere, som oprindeligt planlagt, hvilket tilsvarende reducerede elev- og forældredeltagelsen. Der blev spillet violin og optrådt med solo-sangerne……sidstnævnte også med rytmiske bands. Der blev improviseret undervejs: vor dygtige elev Frederik Kristensen akkompagnerede musikskole-lærer Solvejg Heebøll. Violinelevernes lille ”forældreforening” sørgede for traktement med bl. a. hjemmebagte kager med node-dekorationer.

Lærere: Solvejg Heebøll (koordinator), Johannes Olsen og Daniel Fibecker.

    

Onsdag, den 26. marts kl. 21.00 – 21.45

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder ved Erritsø Brugsforenings generalforsamling.

Et veloplagt orkester kombineret med et veloplagt publikum gav en særdels god stemning, hvilket resulterede i at foreningens kasserer tilbød 500 kr oveni det oprindeligt aftalte honorar. 

 

Fredag, den 28. marts, kl. 15.15 – 16.00

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” underholder på Plejehjemmet ”Stensvang” ved et arrangement sat i værk af vennekredsen. Mange positive tilkendegivelser for orkesterets indsats. Der blev samlet  ca. 350 kr. ind blandt tilhørerne, som et bidrag til orkesterets orkesterrejse til Polen, så ud over de 500 kr som vennekredsen ,betalte blev det til et stort honorar. 

Torsdag, den 3.april kl. 21.30 – 22.30

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” underholder ved Ødsted Brugsforenings generalforsamling i Ammitsbøl Forsamlingshus. Orkesteret ydede en fin indsats – spillet var energisk  - og bagefter sagde formanden : ”Mange, mange tak – det var bare godt! ”  

Fredag, den 4. april kl. 15.30 – 16.00

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” og Bredsten Skoles 3. klasse under ledelse af lærer Jette Møller deltager i Fest- og Kulturugens åbningsarrangement i Egtved Forsamlingshus. Temaet for kulturugen er : Egtved i verden – verden i Egtved. Kor og orkester sang og spillede et repertoire fra forskellig lande.

Åbningsarrangementet var velbesøgt.  

Tirsdag, den 8. april kl. 19.00 – 20.15

Alle elever, der får undervisning på harmonika på Egtved Skole, afholder lokalkoncert. Der blev spillet musik af såvel den  første begynder som den ældste fortsætter, så der blev vist stor bredde.

lokalkoncerten var velbesøgt.  

Onsdag, den 23.april kl. 19.00 – 22.30

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” spiller på Højagercentret i Jelling. Det er en tradition, at et af vore orkestre spiller der en gang om året. Det blev en vellykket koncert, der høstede stort bifald.

Umiddelbart herefter tager orkesteret til Egtved Forsamlingshus, hvor orkesteret underholder ved Brugsens generalforsamling. Orkesteret var meget veloplagt, hvilket gav en meget levende underholdning, som blev kommenteret særdeles positivt af såvel bestyrelse som tilhørere.  

Søndag, den 27.april kl. 15.30 . 16.15

Harmonikaorkesteret ”Brumbasserne” spiller til Jens Simonsens konfirmation i den ny sal i Vingstedcentret. Orkesteret høstede STORT bifald – gæsterne gav stående klapsalver 2 gange under koncerten. Rigtig god koncert med perfekt lyd!  

Fredag, den 2. maj kl. 10.00 – 10.20

Frank Jensen, Stefanie Pedersen, Maibrit Jacobsen og Anna Lenkerstorff giver koncert for klassekammeraterne på Ødsted Skole. En succes for harmonikaeleverne, fordi klassekammeraterne reagerede virkelig positivt – de både sang med og klappede i takt – og der kom adskillige positive ytringer om spillernes indsats efter og under ”koncerten”.
Det er absolut en god idè at lave småkoncerter i klasserne i folkeskolen.    

Mandag, den 5. maj kl. 16.00 …..ca 19.00

Dagen var afsat til prøver til forårskoncerten. Klokken 16 skulle det afsluttende fællesnummer prøves; det viste sig, at skolen havde eksamen, og prøven måtte hasteflyttes til skolens lille gymnastiksal. Her var trængsel, men musikken kom på plads. Herefter var der prøve på begyndelses-fanfaren, som var arrangeret af fløjtelærer Lars Bjerg Hansen. Senere var der andetsteds prøve på guitar-indslagene, og ude på gårdspladsen blev Susanne – og Thomas Gundals ”STOMP”-indslag prøvet. Blokfløjterne fandt også et sted til prøve. Det var kort sagt en hektisk eftermiddag, men fordelen herved er, at forældre kun skal køre elever til Egtved by én gang.

Lærere: Ulla Moustgaard, Susanne Gundal, Thomas Gundal, Lars Bjerg Hansen, Birthe Bertelsen, Hanne Baungaard, Lars Bjerg Hansen, Jean-Bernard Halle, Henning Larsen, Henrik Lund Sørensen,Anton Stormlund  

NB:  Der blev i uge 17 og 18 afholdt langt flere prøver, end der her er anført. Alle med ”adresse” til den forestående forårskoncert.

 

Torsdag, den 8. maj kl. 19.00 til 21.30

*** Den store Forårskoncert ***

Programmet, der talte 41 indslag, blev afviklet efter den velkendte model: kontinuerlig optræden på 3 scener, sådan at spildtid stort set kunne undgås. Endnu engang blev Vingstedcentrets store sal fyldt med tilhørere. Selve opstillingen med den mange stole og de 3 scener var tidligt om formiddagen gået hurtigere end nogensinde før.

   Formanden for Børne- & Kulturudvalget, Holger Gorm Petersen, bød velkommen efter den indledende fanfare. Herefter  -  og uden for programmet!  -  tog borgmester Sonny Berthold mikrofonen og holdt en smuk tale for musikskolens afgående leder, Anton Stormlund.

   Programmet forløb glat i en vistnok mere lydhør atmosfære end tidligere. Alle klarede deres indslag flot, og ingen problemer opstod. Der var blandt andet gæstebesøg af 4 unge ”linedansere”, der sammen med et af vore populære harmonikaorkestre fik bifald. ”Værre” var det, at Anton, der speakede, ufrivilligt fik udtalt begrebet forkert, hvilket vakte udelt morskab.

   Slutnummeret var i år ”My Old Kentucky Home” af Stephen Foster. Melodien kan netop fejre 150 år i år. Også dette nummer lykkedes. Herefter var der i al hemmelighed arrangeret en hyldest for Anton Stormlund, idet alle spillede temaet fra Elgars ”Pomp & Circumstance” til en uddelt lejlighedstekst forfattet af musikskolelærer Lillian Æ. Larsen. Samtidig kunne publikum udpakke flag, lyd, balloner med mere.

   Det blev en varm oplevelse for Anton!!

   Der indkom i entré 24.900,- kr, hvoraf forældreforeningen skal have  5%. Fra forældreforeningen var der en gave til musikskolen: 2 kostbare langtrækkende AKG mikrofoner.

   Alle musikskolens lærere deltog hele vejen igennem. Susanne Gundal var kommet til at ”dobbelt-booke” datoen og måtte undværes.

 

Weekenden den 10. og 11. maj

DHL ( De danske Harmonikaspilleres Landsforbund) afholder mesterskabskonkurrencer i Ålborg med deltagere fra hele landet. Egtved deltog i år med Solisten Mille Greisen, duoen Mette Post Jacobsen og Lotte Brunbjerg og harmonikaorkesteret ”Trækfuglene”.

Alle vore deltagere klarede sig godt – 1. karakter til alle ( dvs. alle lå i den næstbedste kategori på det niveau, de deltog i ). Der var en fantastisk stor opbakning fra ”Trækfugle” – forældrene, idet begge forældre deltog. Da Daniel Nielsen fyldte år om søndagen, havde familien inviteret alle Trækfugle ud i svømmehallen. Det kunne de nå mellem konkurrencen søndag formiddag og festkoncerten om eftermiddagen.

”Trækfuglene” fik æren af også at spille ved selve festkoncerten, så det var en tilfreds Egtved-gruppe, der tog afsked med Ålborg.

Beltramiforhandleren ,Jørgen Andersen faldt helt og aldeles for ”Trækfuglene”, idet de i hver pause, de havde, straks gik ned i harmonikaudstillingen og sad og spillede på hans kvalitetsharmonikaer. Resultatet blev da også, at et billede af ”Trækfuglene” er kommet på Beltramis hjemmeside. 

Fredag, den 16. maj kl. 15.00 – 17.30

Harmonikaorkesteret ”Trækfuglene” underholder ved Klas Mathiesens og Annie Breinbjergs konfirmationer.

2003

 

29/6-6/7

orkesterrejse, Spirerne

13-jul

Underholdning i f.b.m. International Ungdomslejr,Vandel

01-aug

Modtagelse af Allan Gardersøe

03-aug

Ekstraøvning, Spirerne

07-aug

Ekstraøvning, Spirerne

08-aug

Ekstraøvning, Brumbasserne

09-aug

Underholdning ved byfest i Agerskov

10-aug

Ekstraøvning, Spirerne

12-aug

Ekstraøvning, Spirerne

13-aug

Verdensmester i Legoland

13-aug

Koncert med verdensmester i Vingsted

22-aug

Indsamling til Trækfuglerejse, V. Nebel

23-aug

Lærermøde

24-aug

50-års fødselsdag, i Egtved Forsamlingshus

05-sep

Lundeborgtræf

10-sep

Forældremøde, Brumbasserne

13-sep

Harmonikajubilæum, Vejle

14-sep

Tørskinddag

27-sep

Lørdagsskole, Konservatoriet i Århus

08-okt

Beboerfest på Ågård plejehjem

28-okt

Pensionistfest, Helle hallen

03-nov

Guldbryllup, Hammelev

04-nov

Trækfugleforældremøde

05-nov

Forældremøde, Brumbasserne

08-nov

Vingstedmesse

09-nov

Vingstedmesse

10-nov

Pensionistarrangement, Åparken, Holsted

12-nov

Forældremøde, Trækfuglene

22-nov

lærerkursus

27-nov

begynderkoncert, Nørup

09-dec

Julekoncert i Egtved kirke

14-dec

julekomsammen, Nørup

23-dec

75-års fødselsdag, Nørup

30-dec

Forældremøde, Brumbasserne

2004

 

07-jan

Nytårskoncert, Vandel Dagcenter

08-jan

Nyårfest, Jellinghave

10-jan

lærermøde

23-jan

60-års fødselsdag

25-jan

Søndagstræf, Brørup Plejehjem

29-jan

Kommunens personalefest, Vingsted

31-jan

Lørdagsskole, Konservatoriet Århus

03-feb

Vamdrup Plejehjem

04-feb

Egetoft Plejehjem

08-feb

pensionisthøjskole, Rude Strand

22-feb

pensionisteftermiddag, Knudepunktet, Vejen

03-mar

Underholdning Center Bøgely, Gesten

05-mar

årsmøde, Ældresagen, Overgården

12-mar

Underholdning, Stensvang, Bredsten

13-mar

bryllup, Vejen Gæstgiveri

14-mar

Forårskoncert, Kløvermarkshallen, Sønderborg

20-mar

Sølvbryllup, Rousthøje Forsamlingshus

26-mar

fest og kulturugeåbning, Egtved

27-mar

Y-mens Club 

04-apr

75-års fødselsdag, Centercafeen, Give

05-apr

pensionistarrangement, Nr. Åby

12-apr

20-års fødselsdag Bredsten Håndværkerhus

18-apr

3 konfirmationer, Vingsted, V. Nebel, Ø. Starup

21-apr

Flagudsmykning, Vingstedcentret

22-apr

Forårskoncert, Vingsted

24.-25/4

DHL- konkurrencer

25-apr

Konfirmation, V. Nebel

27-apr

Superbrugsens generalforsamling

02-maj

konfirmation, handelsskolen, Vejle

05-maj

Jubilæum i elektroteknisk forening,"Frem" Kolding

09-maj

2 konfirmationer, Bredsten , Balle

15-maj

Guldbryllup, Næsbjerg Forsamlingshus

22-maj

Lærermøde

01-jun

Ekstraøvning, Spirerne

03-jun

Randbøldalmuseets åbning